Undervisningskoncept 


Vi underviser efter DGI's gennemtestede svømmeskolekoncept, som betyder der udleveres en svømmebog “Min Svømmebog” hvori der indsættes klistermærker, der beskriver deres udvikling. Konceptet omfatter følgende hold: Begynder 1, Begynder 2, Begynder 2 super, Letøvede og Øvede. Svømmebogen udleveres på alle Begynder 1 hold. 

Sammen med konkurrenceafdelingen udvikler og skaber vi i fællesskab dygtige svømmere, hvor svømmeskolen danner rammen om progressionen lige fra stadiet, at blive fortrolig med vandet, til svømning på et mere øvet plan. Vi lægger vægt på, at hver enkelt svømmer ses, hvor de er og føler sig trygge og godt tilpas. For at opbygge de bedste forudsætninger for gode svømmefærdigheder, arbejder vi med øvelser der styrker svømmerne i vores fokusområder balance, bevægelse, elementskift og vejrtrækning.

Svømmebogen synliggør og danner overblikket for den enkelte svømmers udvikling samt giver et billede af vores undervisningsstruktur. Du og din familie kan derfor sammen følge din vej gennem svømmeskolen.

Svømmebogen er til dig fra os i svømmeskolen og den skal bruges hver gang vi afholder mærkedag. En mærkedag er dagen, hvor du viser, hvad du har lært i den foregående periode, og modtager et klistermærke til din svømmebog. Din familie er meget velkommen i hallen på vores mærkedage, så de kan se alt det du har lært. Lidt efter hvilket niveau du svømmer på udleveres 2-4 mærker pr. sæson og når du har færdiggjort svømmeskolens 5 niveauer, vil bogen i alt have 16 klistermærker og du vil være en dygtig svømmer!

Alle vores normale børnesvømmehold varer 30 minutter. I løbet af de 30 minutter skal vi nå alt det som hører til i en almindelig svømmeundervisning:

  • Varm og venlig modtagelse af svømmerne
  • Afkrydsning
  • Undervisning i vand
  • God afslutning og på gensyn til næste gang

For os er det vigtigt at vi har tid til at tage imod hver enkelt barn. Derfor vil vi bruge tid på at skabe nærvær og tryghed på kanten ved undervisningens start og sikre en god afslutning.